Hrvatsko društvo za zaštitu voda

Pozivamo Vas kao suorganizator na 2. međunarodnu konferenciju o komunalnoj infrastrukturi koja će se održati 10.07.2015. u Zagrebu (hotel Westin).

pdf_icon.png - 3.62 KBprijavnica    pdf_icon.png - 3.62 KBprogram     pdf_icon.png - 3.62 KB flyer

Konferencija okuplja vodeće tvrtke iz komunalnog gospodarstva, općine, gradove i županije, razvojne agencije, državne dužnosnike iz pripadajućih resora, predstavnike EU institucija i strukovnih udruženja, dobavljače tehnologija, projektante i konzultante, predstavnike sveučilišta i znanstveno-istraživačke zajednice, vodeće ekonomiste kao i predstavnike bankarskog sektora u Republici Hrvatskoj i zemljama Regije.

Na konferencije se očekuje 350 sudionika koji će rezimirati sektorske prilike, poslovne trendove te iznijeti prijedloge za poboljšanje stanja u budućim razdobljima. Posebna pažnja bit će usmjerena na problematiku prilagodbe i integriranja u europski komunalni sustav te mogućnosti za veće korištenje EU sredstva.

Na prošlogodišnjoj konferenciji uočen je nedostatak strateškog okvira za komunalno gospodarstvo, a postoji i preklapanje nadležnosti mnogobrojnih državnih tijela. Istovremeno, komunalne tvrtke na terenu moraju rješavati vrlo složena operativna pitanja oko imenovanja povjerenika za otpad, modernizacije svojih djelatnosti uključujući saniranje deponija, proširenje kanalizacijskog sustava, zamjene dijela vodoopskrbne mreže kao i primjenu inovativnih tehnologija u javnoj rasvjeti ili u čišćenju javnih površina.

Komunalne tvrtke u većini slučajeva nemaju prave informacije o novim tehnologijama i rješenjima koja bi im mogla racionalizirati pojedine procese ili njihove usluge učiniti kvalitetnijim i dostupnijim što većem broju građana. U tom smislu Konferencija ima za cilj uspostaviti razmjenu informacija između komunalnih tvrtki, njihovih nadležnih tijela u JLS sa državnim institucijama, financijerima, dobavljačima, projektantima i stručnjacima sa sveučilišta koji se bave tim područjem.

Povodom održavanja 2. konferencije o komunalnoj infrastrukturi bit će otisnuto prvo izdanje časopisa Komunal. Radi se o strukovno-informativnom časopisu namijenjenom problematici komunalnog gospodarstva, zakonskim aktualnostima te novim tehnologijama i rješenjima. Najnovije vijesti bit će redovito dostupne i na web-stranici www.communal-municipal.com

Ukoliko posjedujete novosti iz sektora i/ili novitete u asortimanu koje želite objaviti u časopisu ili kroz online vijesti (newsletter) budite slobodni kontaktirati nas.

Nadamo se da ćete pronaći interes za sudjelovanjem, budući da je moguće kroz sudjelovanje u radu konferencije dobiti sve ključne sektorske informacije. Također, moguće je da se aktivno uključite u rad konferencije te prezentirate Vaše aktualne projekte, aktivnosti, proizvode i usluge.

PREDSTAVITE VAŠE PROIZVODE CILJANOJ SKUPINI VAŠIH KUPACA! Više od 350 sudionika iz područja komunalnog gospodarstva, vlasti te iz skupine projektanata i konzultanata bit ce prisutno na Konferenciji.