Hrvatsko društvo za zaštitu voda

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane na EWA/VLARIO proljetnu konferenciju “Urbano upravljanje vodama: izazovi, inovacije i zahtjevi EU u odnosu na lokalne potrebe i mogućnosti”, koja će se održati u Antwerpenu, Nizozemska, 11. svibnja 2023. godine.

Europska komisija objavila je 25. listopada 2022. prijedlog revidirane Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda. Ovaj prijedlog postavlja nove ciljeve u smislu energetske učinkovitosti, kvalitete vode i praćenja.

Proljetna konferencija EWA/VLARIO 2023. usredotočit će se na upravljanje urbanim vodama – koji su izazovi, inovacije i zahtjevi EU u odnosu na lokalne potrebe i mogućnosti. Prva sesija konferencije fokusirat će se na potencijalnu provedbu prijedloga UWWTD-a: koji su izazovi i instrumenti? Čut ćemo stajališta različitih europskih institucija o tome što to znači za europska nacionalna tijela koja su zadužena za upravljanje vodama, regionalna i subregionalna tijela, ali i za isporučitelje vodnih usluga i druge korisnike vode. Tijekom druge sesije usredotočit ćemo se na to kako se tim prijedlogom mogu potaknuti inovacije uz komentare i reakcije stručnjaka i istraživača.

Više informacija možete pronaći na web stranici: https://www.vlario.be/activiteiten/ewa-vlario-spring-conference/.