Hrvatsko društvo za zaštitu voda

Produžen je rok za prijavu sažetaka za sudjelovanje na 8. međunarodnoj konferenciji VODA ZA SVE 2019.

****Krajnji rok za slanje sažetaka je 25.02.2019.****

8. međunarodna konferencije VODA ZA SVE održat će se u Osijeku 21. i 22. ožujka 2019. godine na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek u Osijeku.

Međunarodna konferencija VODA ZA SVE održava se povodom Svjetskog dana voda s ciljem okupljanja i razmjene iskustava znanstvenika i stručnjaka koji se u svom radu bave problematikom zaštite, korištenja i očuvanja vodnog bogatstva Hrvatske, ali i drugim aspektima povezanosti vode i čovjeka. Konferencija se održava od 2011. godine.

Središnja tema ovogodišnjeg Svjetskog dana voda i 8. međunarodne konferencije VODA ZA SVE je “Voda za sve. Nikoga ne smijemo ostaviti po strani – svi trebamo vodu!“.

Rad Konferencije se odvija kroz usmena i posterska priopćenja te sponzorirana predstavljanja gospodarskih subjekata koji djeluju u području zaštite i prerade voda.

Konferenciju organizira Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek u suradnji s Građevinskim i arhitektonskim fakultetom Osijek te mrežom institucija.

Međunarodni suorganizatori Konferencije su Međunarodna federacija za zdravstvenu ekologiju (IFEH), Europsko udruženje za higijensko inženjerstvo i dizajn (EHEDG) te Mreža zaštićenih parkova prirode rijeke Dunav (Danube Parks).

Detaljne informacije dostupne su na internetskoj stranici konferencije