Hrvatsko društvo za zaštitu voda

teh.jpg - 3.80 KB

U Bruxellesu će se 27.01.2016. održati 2. Konferencija na temu ulaganja u komunalnu infrastrukturu koja ima za cilj predstaviti potencijale komunalnog sektora u zemljama JIE, uspostavu boljeg sustava informiranja između komunalnih tvrtki, JLS i nadležnih institucija oko pridobivanja sredstava iz EU fondova te omogućavanje kontakata s potencijalnim partnerima.

Prva Konferencija koja se održala krajem siječnja ove godine, a koja je okupila preko 90 sudionika iz Hrvatske i regije, predstavnike Europskog parlamenta i sektorskih institucija, pokazala se kao uspješan model suradnje i platforme za razmjenu informacija te je otvorila potrebu daljnjeg djelovanja na uspostavi još intenzivnije interakcije između regionalnih subjekata i europskih institucija.

Glavni partner 2. Konferencije je tvrtka Tehnix, jedan od vodećih domaćih i europskih proizvođača opreme za gospodarenje okolišem, a osim predstavnika komunalnih tvrtki i jedinica lokalne samouprave iz Hrvatske i regije, na Konferenciji će prisustvovati vodeći europskih ulagači, mnogobrojni lobisti, pravni i financijski stručnjaci, međunarodne sektorske institucije, dobavljači tehnologija te ostali uključeni u poslove s komunalnom infrastrukturom.

Sudionici Konferencije mogu izabrati konferencijski paket (povratni let 26.-27. siječnja, transfer do hotela, smještaj, konferencijski materijali, kotizacija za sudjelovanje) u cijeni od 980 EUR ili samo kotizaciju u iznosu 190 EUR, a dan prije Konferencije bit će organizirana posjeta Europskom parlamentu.

Obavijest preuzeta iz časopisa KOMUNAL. Više na www.communal-municipal.com