Hrvatsko društvo za zaštitu voda

Slovensko društvo za zaštitu voda, ove godine obilježavajući 25. godišnjicu, 17. i 18. listopada 2019. godine u Portorožu organizira dvodnevni simpozij pod nazivom Dani vode 2019.

Ovaj je simpozij od posebnog značaja za organizatore i sudionike jer ovo društvo već četvrt stoljeća okuplja brojne stručnjake koji svojim aktivnim sudjelovanjem pridonose razmjeni znanja i iskustava u području upravljanja vodama.

Fokus ovogodišnjeg simpozija bit će na napretku Slovenije u upravljanju vodama tijekom posljednjih 25 godina te uloga slovenskih stručnjaka u razvoju upravljanja vodama u budućnosti.

Simpozij će biti podijeljen u pet odjeljaka u kojima će se voditi rasprave o tehnološkom napretku u upravljanju vodama, viziji upravljanja vodnim resursima, pripremi pitke vode i postupcima pročišćavanja otpadnih voda te o važnosti i utjecaju ljudskog djelovanja na okoliš, što se odražava u promijenjenim uvjetima u vodnim tijelima.

Upravljanje vodama u Sloveniji bit će također glavna tema interaktivnog okruglog stola koji će kroz suradnički dijalog razmisliti o budućnosti vode u ugodnom i kreativnom okruženju.

Ljudski utjecaj na okoliš i dalje je prevelik unatoč svijesti da je to neprihvatljivo. Imamo li prava rješenja spremna za prilagodbu stalno rastućih ljudskih potreba ograničenjima prirodnih resursa, uključujući vodene resurse?

Želeći da Slovenija postane zemlja s jasnom vizijom provedbe najboljih tehnoloških rješenja koja bi ujedno bila i ekonomski održiva u cjelini, pozivamo Vas da zajedno s ostalim stručnjacima sudjelujete u ovom simpoziju.

Više informacija pogledajte na: https://sdzv-drustvo.si/en/water-days/