Hrvatsko društvo za zaštitu voda

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže u obilježavanju Svjetskog dana voda sudjelovanjem u radu 9. međunarodne konferencije VODA ZA SVE koja će se održati u Osijeku 19.-20.5.2022. godine na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek u Osijeku.

Međunarodna konferencija VODA ZA SVE održava se povodom Svjetskog dana voda s ciljem okupljanja i razmjene iskustava znanstvenika i stručnjaka koji se u svom radu bave problematikom zaštite, korištenja i očuvanja vodnog bogatstva, ali i drugim aspektima povezanosti vode i čovjeka. Konferencija se održava od 2011. godine.

Središnja tema i moto ovogodišnjeg Svjetskog dana voda i 9. međunarodne konferencije VODA ZA SVE 2022 je – “PODZEMNE VODE: Učinimo nevidljivo vidljivim!”

Rad Konferencije se odvija kroz plenarna predavanja, usmena i posterska priopćenja te sponzorirana predstavljanja gospodarskih subjekata.

Konferenciju organizira Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek u suradnji s Fakultetom  agrobiotehničkih znanosti Osijek te mrežom institucija.

Međunarodni suorganizatori konferencije su Međunarodna federacija za zdravstvenu ekologiju (IFEH), Europsko udruženje za higijensko
inženjerstvo i dizajn (EHEDG) te Mreža zaštićenih parkova prirode rijeke Dunav (Danube Parks).

Detaljne informacije dostupne su na:
http://www.ptfos.unios.hr/voda/