Hrvatsko društvo za zaštitu voda

Drage kolegice i kolege,

u ime Hrvatskog udruženja slatkovodnih ekologa (HUSEk) i Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) Sveučilišta u Zagrebu, čast nam je pozvati Vas na 4. Simpozij o biologiji slatkih voda (SOBS) s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati u petak, 21. travnja 2023. godine na Fizičkom odsjeku PMF-a u predavaonicama F08 i F102 (Bijenička cesta 32, Zagreb).

Cilj ovog cjelodnevnog Simpozija je predstaviti aktualna istraživanja vezana za biologiju i ekologiju slatkovodnih ekosustava, uključujući sve aspekte taksonomije, ekologije, filogenije, biološke raznolikosti, zoologije, botanike, protistologije, ekotoksikologije, zaštite prirode i okoliša te utjecaja globalnih promjena i čovjeka na slatkovodne ekosustave. Organizacijski odbor priprema zanimljiv i informativan simpozij koji će uključivati usmena i posterska izlaganja uz stanke za kavu i zajednički ručak za sve registrirane sudionike Simpozija. Posebno nam je drago što možemo istaknuti da će u okviru Simpozija naši renomirani kolege doc. dr. sc. Maja Zagmajster (University of Ljubljana, Slovenija) i dr. sc. Patrick Leitner (University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU) i Institute of Hydrobiology and Aquatic Ecosystem Management (IHG), Beč, Austrija) održati plenarna predavanja.

Službeni jezici Simpozija su engleski i hrvatski jezik s tim da u slučaju usmenog priopćenja na hrvatskom jeziku je obavezna priprema prezentacije na engleskom jeziku. Posterska priopćenja i sažeci moraju biti pripremljeni na engleskom jeziku.

Prijava za sudjelovanje i predaju sažetaka biti će moguća putem službenih stranica HUSEk-a (www.husek.hr) u razdoblju od 10. prosinca 2022. godine do 1. travnja 2023. godine.

Kotizacija za simpozij iznosi 70 EUR

U cijenu kotizacije su uključeni: program simpozija, knjiga sažetaka, potvrda o sudjelovanju, stanke za kavu te ručak za sudionike simpozija u obližnjem restoranu.

Važniji datumi:

Prijava sudjelovanja 10. prosinac – 1. travanja 2023.
Prijava sažetaka 10. prosinac – 1. travanja 2023.
Krajnji rok recenzije i objava prihvaćenih sažetaka 10. travanj 2023.
Plaćanje kotizacije 01. siječanj – 15. travanj 2023.
Otkazni rok prijave sudjelovanja do 10. travnja 2023.

Pozivamo vas da nam se pridružite na 4. Simpoziju o biologiji slatkih voda (SOBS) s međunarodnim sudjelovanjem te da temama i programom koji smo pripremili potaknemo plodonosne razgovore, i započnemo ili očvrsnemo već postojeće suradnje slatkovodnih biologa Hrvatske i šire!

Predstavnici Organizacijskog i Programsko-znanstvenog odbora 4. Simpozij o biologiji slatkih voda (SOBS) raduju se vašem dolasku u Zagreb!