Hrvatsko društvo za zaštitu voda

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da su otvorene prijave sažetaka za 4. međunarodnu konferenciju VODE U OSJETLJIVIM I ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA, koja će se održati u Puli u razdoblju od 10. do 13. travnja 2024. godine.

Ovu konferenciju zajedničkim snagama organiziraju Hrvatsko društvo za zaštitu voda i Europsko udruženje za vode (EWA). Radi se o nastavku EWA-inog projekta o vodama u osjetljivim i zaštićenim područjima čiji je cilj okupiti najbolje znanstvenike, stručnjake, poduzetnike i predstavnike javne uprave kako bi predstavili rezultate najnovijih istraživanja i razmijenili ideje o znanstvenim, tehničkim, društveno-gospodarskim, pravnim i obrazovnim aspektima zaštite i racionalnog korištenja vrijednih osjetljivih vodnih resursa i usluga ekosustava.

Grad Pula, sa svojim impresivnim starorimskim građevinama i veličanstvenim amfiteatrom, je poznat po svojoj umjerenoj klimi i netaknutoj prirodi. Smješten na jugu Istarskoga poluotoka, ispod sedam brežuljaka i s pogledom na kristalno čisto Jadransko more, grad sudionicima konferencije nudi prekrasno i poticajno okruženje.

Velika nam je čast nastaviti tradiciju koja je započela 1996. godine 1. WSPA konferencijom u Primoštenu, a nastavila se 2. WSPA konferencijom 2007. u Dubrovniku i 3. WSPA konferencijom 2013. u Zagrebu. Nastavimo tu tradiciju zajedno!

Kao uvod u konferenciju poslužit će tematska radionica „Integralno upravljanje otpadnim vodama – od razine kućanstva do sagledavanja problema na cijelom slivnom području“ koja će se održati u srijedu, 10. travnja.

U četvrtak, 11. travnja, kreće otvaranje konferencije, a okrugli stol o pravnom okviru koji se odnosi na osjetljiva i zaštićena područja će se održati istoga dana u ranim poslijepodnevnim satima. Ceremonija zatvaranja će se održati u kasnim poslijepodnevnim satima u petak, 12. travnja.

Posljednji dan konferencije rezerviran je za dvije stručne ekskurzije: u Nacionalni park Brijuni i u unutrašnjost Istarskog poluotoka.

Sve brojne druge zanimljive informacije možete pronaći na službenoj web stranici konferencije, https://www.wspa2024.org/, a pozivamo sve zainteresirane da zaprate konferenciju i na društvenim mrežama:

Facebook

LinkedIn

Instagram

Prijave za samu konferenciju kreću s 01. svibnja 2023.!

Radujemo se susretu s vama u Puli!