Hrvatsko društvo za zaštitu voda

wasser_ber2.jpg - 157.01 KBU Berlinu se od 28. do 31. ožujka 2017. održavao Međunarodni sajam i konferencija “Wasser Berlin International” na kojem je sudjelovala i naša predsjednica, dr.sc. Mara Pavelić u delegaciji vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske u sljedećem sastavu:

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike:

Elizabeta Kos, dipl.ing., pomoćnica ministra

Karmen Cerar, dipl.ing., načelnica Sektora

 

 

Iz Hrvatskih voda:

mr.sc. Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda

mr.sc. Marijan Babić, voditelj Jedinice za provedbu projekata zaštite od štetnog djelovanja voda koji se financiraju putem zajmova CEB-a i sredstava EU fonda

mr.sc. Mara Pavelić, Voditeljica Sektora zaštite voda

Robert Kartelo, Voditelj Sektora za projekte sufinancirane sredstvima EU.

 

WASSER BERLIN INTERNATIONAL je međunarodni stručni sajam koji obuhvaća kompletnu ponudu proizvoda, usluga i know-howa iz cjelokupnog ciklusa vodnog gospodarstva i koji okuplja eminentne stručnjake iz političkog, diplomatskog, poslovnog i znanstvenog života iz cijelog svijeta. Pored toga sajam se razvio u vodeću manifestaciju za tehnologije za izgradnju cjevovoda, s posebnim naglaskom na primjenu tehnologija izgradnje kanala bez kopanja (trenchless technologies).

Sajam stručnjacima omogućuje da na jednom mjestu iz prve ruke upoznaju posljednje inovacije te se informiraju o tehnološkom i znanstvenom razvoju u vodnoj industriji. Zajedno s pratećim kongresom posvećenom raznim temama, na kojem sudjeluju vrhunski međunarodni stručnjaci, ovaj stručni sajam nastoji dati odgovor na tehničke izazove i visoku dinamiku tržišta u području vodnog gospodarstva.

Tema otpadnih voda kao i sigurnost opskrbe pitkom vodom te inovativna rješenja u upravljanju vodama i potreba za prilagodljivim suvremenim tehnologijama bile su središnje teme ovogodišnjeg specijaliziranog sajma.

Preko 700 internacionalne tvrtki iz 30 zemalja iz područja vodnog gospodarstva, a točnije i otpadnih voda, imale su priliku predstaviti tehnologije, proizvode i usluge za održivo upravljanje vodama.

Hrvatski predstavnici sudjelovali su na stručnom međunarodnom skupu EU-Western Balkan Cooperation Forum na kojem su dali pregled aktualnosti hrvatskoga vodnoga gospodarstva s posebnim osvrtom na iskustva u provedbi vodnokomunalnih projekata.

Između ostalog, održani su i sastanci s organizacijama DWA, EWA te sastanak na temu German Water Partnershipa. Hrvatska delegacija je sudjelovala i na posebnom Simpoziju o poplavama, organiziranom u sklopu Sajma, a na kojemu je glavni naglasak bio na upravljanju sve češćim urbanim poplavama što je bila i odlična prilika za razmjenu iskustva sa stručnjacima iz drugih država.

wasser_ber4.jpg - 124.11 KB