Hrvatsko društvo za zaštitu voda

U prigodi obilježavanja svjetskog dana voda u Zagrebu se održava velika konferencija o vodama koja ima za glavnu temu čistu vodu i klimatske utjecaje, a u organizaciji časopisa KOMUNAL. Tematski naglasci obuhvaćaju: EU politike u vodnom gospodarstvu, dostupnost pitke vode, Smart Water i digitalizaciju, primjenu inovacija i R&D rješenja, najbolja europska iskustva itd.

Hrvatska ima iznimno vodno bogatstvo po kojem je u samom europskom i svjetskom vrhu, zapravo sa zalihama vode od 27.000 m3 po stanovniku Hrvatska zauzima prvo mjesto unutar EU-a. Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU je ključna prilika za promociju i brendiranje hrvatske vode, ali i za raspravu o njenoj zaštiti i odgovornom upravljanju.

Očekuje se kako će konferencija okupiti preko 200 sudionika, uglavnom domaćih i inozemnih dionika iz vodnog gospodarstva te predstavnike nadležnih institucija i političkih tijela iz Bruxellesa, EU članica i zemalja JIE.

Bogati PROGRAM predviđa jednodnevnu obradu niza aktualnih tema u ponedjeljak 23.03., dok će pretkonferencijske aktivnosti uključiti druge zanimljive sadržaje, poput izložbe učeničkih fotografija, predstavljanje rezultata ankete o percepciji vode kod građana, okrugli stol o razini prisutnih droga u otpadnim vodama te degustaciju i izbor najbolje hrvatske vode.

Prijavnicu možete preuzeti OVDJE, a više informacija je dostupno na info@komunal.hr

izvor: www.komunal.hr