Hrvatsko društvo za zaštitu voda

16. i 17. studenog 2015. predstavnice našeg društva, predsjednica dr.sc. Mara Pavelić i podpredsjednica Iva Vidaković sudjelovale su na godišnjoj konferenciji Europskog udruženja za vode (EWA) u Briselu. Glavni cilj konferencije bio je uspostava dijaloga između Europske komisije i stručnjaka za vode te svih ostalih dionika iz tog područja.

EWA je uspijela okupiti čelne ljude koji su govorili o budućnosti upravljanja vodama i trenutnom stanju provedbe ključnih vodnih direktiva u zemljama članicama EU. O postizanju dobrog ekološkog stanja vodnih tijela raspravljalo se s aspekta okoliša, administrativnih prepreka te sudjelovanja javnosti. Posebno se istaknula prezentacije ekonomistice Marie Salvetti o potpunom povratu troškova od vodnih usluga.

Poseban dio konferencije bio je posvećen upravljanju rizicima od poplava sa nizom primjera dobre prakse – od optimizacije kanalizacijskih sustava do primjene zelene infrastukture u urbanim područjima.

Kako su na konferenciji prisustvovali predstavnici skoro svih europskih društva za zaštitu voda, bila je odlična prilika za obnavljanje kontakata i dogovora oko zajedničkih budućih aktivnosti.

Sve prezentacije i slike možete pogledati OVDJE

Predstavnici europskih društva za zaštitu voda    IMG_0591.JPG - 342.71 KB

Predsjednica dr.sc. Pavelić sa predstavnicima europskih društva za vode,  Uvodni govor novog predsjednika EWA-e, Mr. Károly Kovács