Hrvatsko društvo za zaštitu voda
Tags:

SABOR HRVATSKIH GRADITELJA 2016 – POZIV NA PRIJAVU SAŽETAKA

Hrvatski savez građevinskih inženjera organizira, sada već sedmi po redu, SABOR HRVATSKIH GRADITELJA koji će se održati od 17. do 18. listopada 2016. u hotelu Croatia u Cavtatu.

Na ovom se tradicionalnom skupu, koji se održava svake četiri godine, okupljaju graditelji iz zemlje i inozemstva, posebice regije, kako bi ocijenili stanje graditeljstva te predstavili značajne projekte i zanimljiva inženjerska rješenja i inovacije iz svih područja graditeljstva.

Na Saboru 2016 ocijenit će se stanje u graditeljstvu i njegova uloga u razvitku hrvatskoga gospodarstva, raspravljati o graditeljstvu kao poticatelju razvoja i načinu na koji je ono dosad konkuriralo na domaćem i stranim tržištima te kritički razmotriti ostvarivanje dosadašnjih i budućih zadaća. Analizirat će se i druga aktualna pitanja graditeljstva, posebno ispunjavanje uvjeta za rad u Europskoj Uniji te investicije iz EU fondova.

Zbog navedene je činjenice i osnovni tematski naziv Sabora 2016: EU i HRVATSKO GRADITELJSTVO. Tim se nazivom nastajalo posebno istaknuti da je građenje za hrvatsko graditeljstvo i za cijelo hrvatsko društvo suštinski važno i da se zbog toga moraju osigurati razvojni projekti koji mogu pokrenuti novi rast graditeljstva. Ovakvi projekti su danas teško ostvarivi bez sredstava iz EU fondova.

Rok za prijavu sažetaka: 15. travanj 2016.

Sve informacije i Upute autorima mogu se preuzeti na http://sabor.hsgi.org/ocs/index.php/sabor/sabor2016/schedConf/cfp