Hrvatsko društvo za zaštitu voda

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da su od 1. svibnja 2023. godine otvorene prijave za 4. međunarodnu konferenciju “VODE U OSJETLJIVIM I ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA”, koja će se održati u Puli, u razdoblju od 10. do 13. travnja 2024. godine.

Konferenciju organiziraju Hrvatsko društvo za zaštitu voda i Europsko udruženje za vode (eng. European Water Association, EWA), a podršku održavanju ove međunarodne konferencije dala su sva javna sveučilišta u Republici Hrvatskoj, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Hrvatska akademija tehničkih znanosti, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatske vode, Istarska županija, grad Pula i brojni drugi.

Međunarodni pokrovitelj konferencije je Svjetsko udruženje za vode (International Water Association, IWA), koje djeluje na globalnoj razini.

Cilj konferencije je dati doprinos širenju znanstvenih spoznaja usmjerenih na nova, inovativna i troškovno isplativa rješenja za zaštitu voda i biološke raznolikosti, kao i izmjene pravnoga okvira koji se odnosi na osjetljiva i zaštićena područja.

U okviru prijave za sudjelovanje na konferenciji, zainteresirani se mogu prijaviti na radionicu pod nazivom: Integralno upravljanje otpadnim vodama – od razine kućanstva do sagledavanja problema na cijelom slivnom području“, koja će se održati 10. travnja 2024. godine. Ova radionica osmišljena je s ciljem da, kroz sveobuhvatan i interdisciplinaran pristup, omogući polaznicima stjecanje novih znanja koja su izravno primjenjiva u stručnoj praksi. Radionica će omogućiti polaznicima stručno usavršavanje iz područja tehničkih znanosti, polja: građevinarstvo; kemijsko inženjerstvo; rudarstvo, nafta i geološko inženjerstvo te iz područja prirodnih znanosti, polja interdisciplinarne prirodne znanosti.

Svakom sudioniku konferencije bit će dodijeljena potvrda o sudjelovanju, a dodatna potvrda o sudjelovanju bit će dodijeljena svakom polazniku radionice.

Sudionicima konferencije i polaznicima radionice, koji djeluju u polju građevinarstvo, bit će dodijeljena posebna potvrda o stručnom usavršavanju u graditeljstvu (14 školskih sati za sudjelovanje na konferenciji i 8 školskih sati za sudjelovanje na radionici).

U četvrtak, 11. travnja, kreće otvaranje konferencije, a okrugli stol o pravnom okviru, koji se odnosi na osjetljiva i zaštićena područja, bit će održan istoga dana u ranim poslijepodnevnim satima. Ceremonija zatvaranja bit će održana u petak, 12. travnja, u kasnim poslijepodnevnim satima.

Posljednji dan konferencije (subota, 13. travnja) rezerviran je za dvije stručne ekskurzije: u Nacionalni park Brijuni i u unutrašnjost Istarskog poluotoka.

Sve brojne druge informacije možete pronaći na službenoj web stranici konferencije: www.wspa2024.org

Očekujemo Vas s dobrodošlicom!